Out of order

20 november 2020

Onze website Vandervalkbezorging.nl is vandaag vanwege een technische storing niet te bereiken. Er wordt hard gewerkt om de website zo snel mogelijk weer online te krijgen. Excuses voor het ongemak.

Samenwerken in bijzondere tijden

11 november 2020

Een geweldige samenwerking in de horeca! Chef Tim Ringers en zijn brigade van restaurant Het Pomphuis in Groningen gaan koken in de keuken van Hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk. Dit exclusieve ‘fine-dining’ arrangement is voor iedereen te boeken op vrijdag 27 en/of zaterdag 28 november aanstaande. Het arrangement is verrassend, veilig en vertrouwd: overnachting in een comfortabele kamer, uitgebreid ontbijt, flesje bubbels op de kamer, 6-gangen diner van Tim Ringers en een wijnarrangement (ook alcoholvrij mogelijk) vanaf € 154,50 per persoon o.b.v. 2 personen per kamer. Uiteraard geheel conform de RIVM richtlijnen.

Reserveer direct

 

Vaderdag winactie

20 juni 2020

Brunchen met Vaderdag was elk jaar een feest om aan te bieden, maar dit jaar helaas niet mogelijk, vanwege de coranaregels. Hierop hebben we iets bedacht! Print de placemat uit, schaf een Valk Giftcard (https://www.valkverrast.nl/giftcard) aan en dek dit jaar thuis de tafel feestelijk in voor vaders. En zodra het weer kan, vier je gewoon nog een keer Vaderdag met een smaakvolle brunch bij Van der Valk!

Kun je niet wachten? Plaats dan een foto van de Vaderdag-placemat op een tafel vol lekkernijen, tag Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk en maak kans op een borrelarrangement voor 4 personen*. Maak er een gezellige Vaderdag van aankomende zondag!

*Te reserveren in juli 2020, 2 drankjes p.p., keuze uit koffie|thee|bier|fris|wijn, borrelplank voor 4 personen.

Download de 

Update COVID-19 maatregelen

8 mei 2020

Om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers te kunnen waarborgen, hanteren wij een aantal aangescherpte maatregelen in Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk:

HOTEL
Onze hotelkamers zijn vooralsnog geopend voor uitsluitend zakelijke gasten. 

Veilig overnachten
De kamers worden op verantwoorde wijze volgens richtlijnen van het RIVM gereinigd. U kunt hier de reservering maken of dit kan door te mailen naar info@hoogkerk.valk.com of bellen naar: +31(0)50 - 820 05 10


RESTAURANT
Onze horeca faciliteiten zijn gesloten zijn t/m 1 juni. Vanaf 25 mei zullen wij weer tafelreserveringen aannemen.

Wel kunt u gebruikmaken van onze afhaal-/bezorgmaaltijden. Reserveer hier.

ZALEN
Reserveringen voor onze zalen worden in overleg afgestemd met in achtneming van de richtlijnen vanuit het RIVM. De afdeling sales is bereikbaar via Sales@hoogkerk.valk.com of +31 (0)50 - 820 05 12. 

ALGEMEEN

Eten & drinken
Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het RIVM en de door het kabinet genomen maatregelen. Hierdoor zal tot ten minste 1 juni het restaurant gesloten blijven.

Als hotelgast gast kunt u wel gebruik maken het ontbijt en diner. Uiteraard zijn er wel wat aanpassingen in de aankleding hiervan. In de bar/brasserie zijn 25 personen toegestaan en maximaal 1 persoon per tafel, met in achtneming van 1,5 meter afstand. De bestelling wordt op de bar of een kar aangeboden, zodat u het vervolgens zelf kunt pakken. Ook bieden wij onze hotelgasten contactloze roomservice aan. Dit houdt in dat wij zowel het ontbijt als diner contactloos zullen serveren en voor uw kamerdeur zullen plaatsen. 

Werkplek
Thuiswerken niet ideaal? Huur één van onze hotelkamers als flexwerkplek en geniet van de rust, koffie en heerlijke snacks. Bekijk hier de mogelijkheden en kosten.

Faciliteiten
De fitness studio is t/m 1 september gesloten. De gezondheid van onze hotelgasten staat voor ons voorop en om dit te kunnen garanderen zijn deze hotelfaciliteiten tijdelijk niet beschikbaar.

 Algemene hygiëne maatregelen

 • Betalingen zijn alleen per pin/creditcard mogelijk voor u en onze veiligheid.
 • Op diverse plekken in het gebouw is desinfecterende handgel beschikbaar
 • Onze medewerkers zijn op de hoogte van alle hygiëne maatregelen en voeren deze instructies nauwkeurig uit.
 • De algemene ruimtes zoals de lobby, lift, trap, deuren en toiletten worden zeer regelmatig gecheckt en gereinigd. 
 • Hotelkamers extra grondig gereinigd
 • Het restaurant is gesloten voor gasten van buitenaf en ontbijt en diner is alleen mogelijk voor hotelgasten.
 • Onze fitness studio is gesloten t/m 1 september.

Mocht u meer vragen hebben over de ingestelde maatregelen, neemt u dan contact op met ons via +31(0)50 - 820 05 10 of info@hoogkerk.valk.com

Indien u vragen heeft over het Corona virus COVID-19 verwijzen wij u graag door naar het RIVM.

Wij hopen u zo op een veilige en verantwoorde manier te mogen ontvangen bij ons!

Restaurant Groen & Bar/Brasserie de Wit gesloten

16 maart 2020 | Coronacrisis

Het hotel zal tot nader bericht geopend blijven met aangepaste ontbijt & roomservicemogelijkheden. De fitness studio is gesloten en onze zalen worden alleen opengesteld voor crisisoverleg. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM, de rijksoverheid en de KHN. We zullen u vanzelfsprekend op de hoogte houden via onze socials en onze website! 

Wij wensen iedereen gezondheid en wijsheid toe!

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk eerste klimaatneutrale hotel van het noorden

Als familiebedrijf heeft Van der Valk ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2019 mag Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk haar hotel, als eerste in de noordelijke provincies, 100% klimaatneutraal noemen, door de verduurzaming in de bedrijfsvoering en compensatie van de overgebleven CO2 uitstoot. Hiermee ondersteunt Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk het Nanyang Danjian River Solar Cooker Project in één van de armste gebieden van China.

Het management van hotel Groningen-Hoogkerk wil graag voorzien in de behoeftes van hun gasten, zonder de gevolgen bij de toekomstige generaties neer te leggen. Ondanks de ambitie om geen CO2 meer te hoeven uitstoten, gaat consumptie nog altijd gepaard met CO2-uitstoot. Om de druk op het milieu te beperken is er bij de bouw van het hotel geïnvesteerd in duurzame technieken, evenals het consequent monitoren van de bedrijfsvoering na de opening in 2017. Samen met milieuadviesbureau PuurTec worden stappen doorlopen om zichzelf klimaatneutraal te mogen noemen en blijven noemen. De eerste stap is het inzichtelijk maken waar de verbruiken ontstaan. Dit inzicht hebben ze gekregen met een uitgebreid besparingsonderzoek gericht op energie, water en afval. Vervolgens zijn er maatregelen getroffen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering, zoals waterbesparende douchekoppen, bewuste afvalscheiding, energiezuinige verlichting, vermindering in transportbewegingen en bewuste medewerkers (het is mensenwerk).

Wat is CO2-uitstoot?
Koolstofdioxide, of CO2, is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen. Dit komt vooral door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas. CO2 is een broeikasgas en doordat de hoeveelheid broeikasgassen zo hard toegenomen is, verandert het klimaat van de aarde met alle gevolgen van dien.

Koolstofvoetafdruk
PuurTec heeft de CO2-footprint voor Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk berekend. Hierin wordt exact berekend hoeveel CO2 het hotel uitstoot en waardoor. PuurTec heeft zijn rekentools
en het klimaatneutraal maken van bedrijven laten valideren door DNV-KEMA. Dit garandeert het management dat er genoeg CO2 gecompenseerd wordt om het hotel oprecht 100% klimaatneutraal te mogen noemen. Alle activiteiten worden in de voetafdruk meegenomen, zoals ingekochte elektra, gasverbruik, waterverbruik, afvalproductie, wassen, F&B, textiel en vervoer van bezoekers. In 2017, na het implementeren van deze maatregelen bedroeg onze CO2-uitstoot 1.419 ton. Het doel is om dit de komende jaren verder te reduceren, bijvoorbeeld door het aanbieden van de Magic Box via de ‘Too Good to Go’ app. In de app plaatst de keukenbrigade de nog prima eetbare producten van het buffet, welke overgebleven zijn. Voor een klein prijsje kunnen mensen via de app dit lekkere eten redden en vervolgens ophalen in het restaurant. 

Nanyang Danjian River Solar Cooker Project
De overgebleven CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met een fantastisch project in China in de Henan Provincie. Dit project verbetert de huiselijke hygiëne en leefbaarheid van 50.000 huishoudens in één van de armste gebieden in China. Dit gebeurt door traditionele kolen gestookte fornuizen te vervangen met schone moderne Solar Cookers. Een gemiddelde jaarlijkse emissie van ca 94.000 ton CO2 wordt hierdoor gereduceerd. Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk ondersteunt dit project, omdat deze onder de Gold Standard valt. Dit geeft hen de garantie dat de investering op een verantwoorde wijze wordt ingezet en gezinnen geholpen aan een betere kwaliteit van leven. Zo neemt het familiebedrijf niet alleen in hun eigen keuken verantwoordelijk om met het milieu, maar helpen ze ook gezinnen, die zelf niet de financiële middelen hebben, een verantwoorde leefomgeving te creëren, die naast betere hygiëne ook zorgt voor werkgelegenheid in de regio.

Met behulp van 50.000 solar cookers wordt gezamenlijk 38.675.000 kWh aan energie opgewekt. Ten opzichte van de traditionele kolen gestookte ovens wordt hiermee per jaar 93.962 ton CO2-uitstoot voorkomen. Dit is ruim 66 keer meer dan ons hotel in 2017 uitstootte.

En nu?
Het hotel wil haar gasten graag laten ervaren wat het project inhoudt. Op papier is het mooi, maar abstract verhaal. Door een solar cooker uit China naar Eelderwolde te halen, kan het hotel haar gasten lasten zien hoe het proces in zijn werk gaat. Daarnaast gaat het hotel door met het geven van ‘kijkjes in de keuken’, een rondleiding door het hotel op plekken waar je als gast normaal gesproken niet komt en die de duurzame initiatieven een gezicht geeft. Zo zien gasten het vacuüm afvalsysteem, de zuinige afwasstraat van vierenhalve meter, het afzuigsysteem en het geavanceerd Coolspot systeem bij het buffet. En nu komt daar de solar cooker bij, waarvan bij goed weer zelfs een live cooking gerecht gegeten kan worden!

 

De toekan op Hoogvliegersdag

Toen de aanvraag van Stichting Hoogvliegers op de afdeling Sales van Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk binnen kwam, een aantal weken geleden, waren we het snel eens: wij dragen kosteloos ons steentje bij om 45 zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen! De stichting, met vele bevlogen vrijwilligers, laat zieke of gehandicapte kinderen een bijzonder avontuur beleven. Ze mogen zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.

Op zaterdag 25 mei was het zover. Alle hoogvliegers en hun familie of begeleiders werden welkom geheten in ons hotel. Onder leiding van Janet en Guideon van de Stichting Hoogvliegers werden de kinderen ingeschreven en ontvingen ze een leuke goodiebag. Ik ontmoette Corné en zijn zusje, een vrolijke tweeling, die me al snel het hemd van het lijf vroegen. “Ik rijd vandaag achter jullie aan naar het vliegveld in de toekan-auto” en wees daarbij naar buiten waar de Van der Valk caddy stond. Een ‘waarom dan’ bleef dan ook niet uit en ik zei dat er een heleboel lekkere lunchpakketten achter in de auto liggen, voor op het vliegveld. “En ik ga kijken hoe jullie vliegen!”.  Al vrij snel vroegen ze me of ik een CliniClown was en ik voelde aan dat dit een bijzondere dag ging worden. Na een glas ranja en wat lekkers én een korte introductie ging het avontuur echt beginnen. Buiten stonden trucks, politieauto’s en -motoren, een cabriobus en de Hoogvlieger-camper klaar om de kids in colonne te vervoeren naar Groningen Airport Eelde. Maar eerst een groepsfoto voor de trucks en het hotel! Corné had zijn keuze al gemaakt; hij wilde in de gele cabriobus, want daar had hij al eens eerder een ritje in gemaakt tijdens de Opkikkerdag. Zijn ouders probeerden hem nog een (warmere) politieauto in te praten, maar Corné week niet van zijn plan af en vertrok in de bus richting Eelde.

Met toeters, bellen en sirenes arriveerden we op de luchthaven, waar Wessel en ik eerst de lunchpakketten afleveren in de hangar. Daarna ging ik op zoek naar Corné en Tanja, die ik al vrij snel wist te vinden door de fluor gele jas van Corné. “Het was best wel koud achter in de bus”, zegt hij vrolijk, “maar voor in de bus niet”. We krijgen te horen dat Corné, zijn zusje en hun vader nog een half uur moeten wachten totdat ze de lucht ingaan en ik besluit om nog even een rondje te lopen. Ik loop verschillende gepassioneerde vrijwilligers tegen het lijf; piloten, (vrachtwagen)chauffeurs, fotografen en duizendpoten. Bij het Hoogvliegers ambulancevliegtuig vertelt de piloot me dat ze druk bezig zijn om de brancard te installeren. Een groot aantal kinderen kan door hun ziekte niet zelf vliegen, ze moeten bijvoorbeeld liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd worden, of hebben een psychiatrische aandoening. Daarom heeft de Stichting Hoogvliegers een ‘eigen ambulancevliegtuig’ aangeschaft. Een vliegtuig dat deze kinderen veilig kan vervoeren, een vliegtuig dat structureel beschikbaar is, maar ook een vliegtuig dat herkenbaar is als het Hoogvliegers vliegtuig.

Nummer 20 verschijnt op het scherm en dat betekent dat Corné en Tanja de lucht in mogen! Ze melden zich bij de piloot en lopen richting de vliegtuigen. Ze stappen dapper het vliegtuig in en krijgen nog de laatste uitleg, waarna de propellors beginnen te draaien. Ze blijven maar vrolijk zwaaien, totdat ze uiteindelijk in de lucht hangen. Wat heerlijk om te zien, die onbevangenheid en die vrolijke koppies, ondanks de vele ziekenhuisbezoeken. Ik zwaai nog een keer en dan overvalt me een niet te plaatsen gevoel. Aan de ene kant het enorme voorrecht, dat ik namens Van der Valk deze verhalen mag delen, waarmee wij iets kunnen betekenen voor mensen voor wie het leven minder vanzelfsprekend is. En aan de andere kant mijn levenshouding als mens en als coach, waarmee ik mensen wil inspireren om altijd lichtpuntjes en mogelijkheden te blijven zien, ook als het tegenzit. Maar als je nog een kind bent en zo ziek, dan ziet je toekomstperspectief er toch anders uit dan het ‘hoort’. De wereld moet voor je open liggen met als zijn kansen en mogelijkheden, als je jong en gezond bent. Kinderen moeten kunnen ontdekken, vallen, opstaan, dromen en juist geen zorgen hebben. Wat is dan de kracht van brainpower? Ik spreek een moeder die het zwaar heeft. Beide dochters hebben een chronische ziekte, waardoor alles in het teken van zorgen staat. “Het is overleven”, zegt ze. “Een dag als vandaag is een lichtpuntje voor ons gezin, maar de rest van de week moeten we het dubbel en dwars bezuren. Maar dit pakken ze ons niet meer af!”. De vrouw staalt kracht uit, maar als ik haar vraag hoe het met haar gaat, zie ik de emotie. Ook voor de ouders van deze kinderen is het veel ‘moeten’ in plaats van ‘willen’. Ik voel tranen opkomen en merk dat het schrille contrast met mijn leven me emotioneert.

Als Corné en Tanja terug zijn willen ze dat ik met ze mee ga in de bus. Er is een parade met toeters en bellen over de landingsbaan met alle voertuigen. Enthousiast vertellen ze me over hun vlucht en het besturen van het vliegtuig. Maar ze zijn ook erg nieuwsgierig naar ‘de hokjes’ van Van der Valk. Ik vertel de tweeling dat er 125 hotelkamer-hokjes zijn en al snel zijn ze samen aan het rekenen hoeveel hokjes dat dan per verdieping zijn. Ook vertelt Corné over zijn racebaan op zijn buik en been. Hij is vijf keer geopereerd; aan zijn lever, darmen en been. De littekens noemt hij racebanen. Het valt me op hoe goed hij kan vertellen over zijn ziekte en de behandelingen, terwijl hij nog maar 7 jaar is. Hij zegt dat het nu heel goed gaat en alleen nog voor controle naar het ziekenhuis moet. Als we weer in de hangar zijn neem ik afscheid van mijn kleine vrienden en nodig ik ze uit voor een speciale ‘hokjes rondleiding’ door het hotel.

Na een bijzondere en bevlogen dag rijden wij met de toekan-auto weer naar Hoogkerk, nu zonder politiebegeleiding. Onderweg zien we de vliegtuigjes nog over ons heen vliegen. Ongelofelijk mooi om te ervaren hoeveel vrijwilligers zich hier met ziel en zaligheid voor inzetten. Dit smaakt naar meer. Binnenkort maar eens koffie drinken met de organisatie om te kijken welke mogelijkheden er zijn!

Lidia Vedder
PR & Communicatie Van der Valk Groningen-Hoogkerk

Op de website van Stiching Hoogvliegers staat een prachtige fotoimpressie.

Zo vierden wij onze tweede verjaardag

9 januari 2019

Hoera! We bestaan vandaag precies twee jaar. Vanavond vieren we onze verjaardag samen met studenten van de Hanzehogeschool Groningen, stichting STAR, eenzame ouderen, Jochem van Gelder en kleine praatjesmakers. Vijf studenten, die de opleiding Eventmanagement volgen, vroegen ons vorig jaar of wij hun ‘Praatjesdiner voor eenzame ouderen’ willen sponsoren. Volgens het Nationaal Ouderenfonds voelt 1 op de 3 ouderen zich eenzaam. Dit is een groot probleem en daarom wilden de studenten een dinnershow voor deze doelgroep organiseren, als opdracht voor school én om de eenzaamheid aan te pakken. Verschillende bedrijven, stichtingen en vrijwilligers beloofden hun hulp en droegen (deels) belangeloos hun steentje bij. Het resultaat? Heel veel blije gezichten, lekker eten en gezelligheid. Dick en Erik Kamphuis verzorgden de muzikale omlijsting met liedjes van onder andere Ede Staal. Jochem van Gelder voelde jonge en oude praatjesmakers aan de tand, wat hilarische momenten opleverde. Wat ons betreft verdienen de studenten Eline, Melina, Jesse, Gijs en Meike een dikke 10! Bedankt voor het prachtige feest. 

Boswachter opent de Natuurmonumenten hotelkamer in Van der Valk Groningen-Hoogkerk

22 november 2018

Fotografie www.jemooisteherinnering.nl

“Als boswachter van dit nog relatief jonge natuurgebied blijf ik me verbazen over de rijkdom in De Onlanden. Zo dicht bij de stad Groningen kun je hier genieten van de grote zilverreiger, bruine kiekendief, zeearend en de roerdomp, maar ook de Exmoorpony’s, vos en reeën zijn goed te zien vanaf de bijzondere uitkijktoren in De Onlanden.”

Ook ons hotel, aan de rand van De Onlanden, biedt een mooi uitzicht vanuit de familiekamer op het bijzondere natuurgebied. Als het langdurig regent, wordt het water dat Drenthe uitstroomt vastgehouden. Door de klimaatverandering neemt de kans op extreme regenval toe. Zo wordt voorkomen dat de stad Groningen wateroverlast krijgt. Het is de grootste klimaatbuffer van Nederland.  “We waren ons er bij de opening niet van bewust dat we op zo’n bijzondere plek zitten, tussen stad en land, op de grens van Groningen en Drenthe”, aldus Stijn Langebeek, vierde generatie jonge Valken. “Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten heeft ons laten ervaren hoe bijzonder de achtertuin van de stad Groningen is, maar ook dat de natuur onder druk staat”. Vooral dat laatste deed Langebeek besluiten om zijn steentje bij te dragen, door het werk van Natuurmonumenten te supporteren.

Het resultaat is dat we een bedrijfssupporter zijn, die naast een financiële bijdrage aan de natuur, onze gasten ook op eigen wijze kennis wil laten maken met de natuur. Vandaag opende boswachter Bart ‘Familiekamer De Onlanden’. Op de hotelkamer zijn elementen uit De Onlanden verwerkt, waardoor een verblijf in de hotelkamer een beleving wordt. Kinderen kunnen op zoek naar de specht, ijsvogel, boomklever en toekan, terwijl papa en mama buiten op het balkon ‘Het Beeld’ zoeken.

Wij leveren daarnaast ook een bijdrage aan de natuur als sponsor van de Groene 4 Mijl. Op zondag 20 januari rent team Van der Valk, samen met vele andere bikkels, een route van 6,4 kilometer voor en door De Onlanden. Een leuk detail is dat alle deelnemers van de Groene 4 Mijl met hun startnummer een gratis overnachting in Familiekamer De Onlanden kunnen winnen, inclusief bijzondere speurtocht door de Onlanden. Met het gezin verzamel je letters die aan het einde van de speurtocht een woord vormen. Met dit codewoord probeer je de schatkist van OERRR te kraken. 

Luister naar boswachter Bart, die met de verslaggever van RTV Noord alvast een sneak peek nam in de hotelkamer: fragement te beluisteren rond 20 minuten.

Bekijk de reportage van OOG TV

Maak zelf garnalenbitterballen

Ingrediënten voor de ragout:

 • 50 gr boter
 • 50 gr bloem
 • 200 ml visbouillon
 • 200 ml volle melk
 • 2 blaadjes gelatine geweekt in koud water
 • 50 ml slagroom
 • 1  eidooier
 • 200 gr Hollandse garnalen
 • 1 tl mosterd
 • paar druppels tabasco
 • peper en zout

Paneerlaag:

 • 3  eiwitten
 • 1/2 el bloem
 • 50 gr paneermeel
Bereidingswijze:
 1. Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 5 minuten op laag vuur mee en zorg ervoor dat hij niet bruin kleurt.
 2. Schenk vervolgens de visbouillon en melk in de pan. Roer goed door met een garde tot een dikke ragout ontstaat. Laat de ragout een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
 3. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme ragout tot de gelatine volledig is opgelost.
 4. Klop de eidooier samen met de slagroom los en voeg ook dit toe aan de ragout.
 5. Roer tot slot de garnalen, mosterd en tabasco door de ragout. Breng de garnalenragout op smaak met peper en zout.
 6. Schenk de ragout in een ondiepe schaal, dek deze af met plasticfolie en laat de ragout een nacht in de koelkast opstijven.
 7. Maak de volgende dag je handen licht vochtig en vorm balletjes van de garnalenragout.
 8. Klop de eiwitten met de bloem op en doe de paneermeel in een schaaltje.
 9. Wentel de bitterballen door het ei-bloemmengsel en vervolgens door de paneermeel. Vorm de bitterballen na het paneren eventueel nog wat met je handen.
 10. Leg de garnalenbitterballen minimaal een uur in de vriezer zodat ze tijdens het frituren goed hun ronde vorm behouden.
 11. Verwarm de frituurpan met Diamant Frituurolie naar 175°C.
 12. Frituur de garnalenbitterballen in 5 - 6 minuten goudbruin en van binnen gaar.

Eet smakelijk!

Afrit Hoogkerk gesloten

Op maandag 29 oktober 2018, 20:00 uur tot dinsdag 30 oktober, 06:00 uur is de afrit Hoogkerk gesloten (afrit 35c) om een zweepmast te plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid via aansluiting afrit 34 (Westpoort). 

Zomerstremmingen rondom het hotel

19 juli 2018


De gedeeltelijke stremming van 20 juli tot en met 24 augustus van de zuidelijke ringweg (N7) gaat niet door. De weg zou in die periode tussen het Julianaplein en de Europaweg in de richting Hoogezand worden afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort (CHP) zou dan damwanden intrillen voor de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Naar verwachting zullen de werkzaamheden rondom de Brailleweg en de renovatie van het viaduct Vrijheidsplein de komende periode wel gewoon doorgang vinden. 

Voor meer informatie en omleidingsroutes klik hier.

Van 30 juli tot en met 2 augustus wordt er nieuwe bewegwijzering langs de afritten Hoogkerk en ter hoogte van de rotonde Ruskerveen/Zuiderweg geplaatst.

In verband met deze werkzaamheden worden de volgende verkeersmaatregelen en omleidingsroutes toegepast.

 • Afsluiting afrit Hoogkerk van maandag 30 juli, 20:00 uur tot dinsdag 31 juli, 06:00 uur. Gelijktijdig worden er werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde Ruskerveen/Zuiderweg
 • Afsluiting afrit Hoogkerk van dinsdag 31 juli, 20:00 tot woensdag 1 augustus, 06:00 uur. Gelijktijdig worden er werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde Ruskerveen/Zuiderweg
 • Afsluiting afrit Hoogkerk van woensdag 1 augustus, 20:00 tot donderdag 2 augustus, 06:00 uur
 • Afsluiting afrit Hoogkerk van donderdag 2 augustus, 20:00 tot vrijdag 3 augustus, 06:00 uur (reserve nacht)

Tijdens de afsluiting van afritten wordt het verkeer omgeleid via de aansluiting 34 (Westpoort) en aansluiting 36 (Groningen West).

 

Herdenken en vieren

1 mei 2018

In Nederland herdenken we op 4 mei onze oorlogsslachtoffers; op 5 mei vieren we de vrijheid.

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In heel Nederland verloopt de nationale herdenking op de volgende manier:

 • Tussen 20:00 en 20:02 uur is iedereen 2 minuten stil. 
  In Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk houden we ook twee minuten stilte in acht.
 • De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt halfstok van 18:00 uur tot zonsondergang. Vaak zijn er na 20:02 uur nog activiteiten, zoals kransen en bloemen leggen.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

In Groningen vieren we de vrijheid in de vorm van het Bevrijdingsfestival, dat sinds 2001 in het nabij gelegen Stadspark in Groningen plaatsvindt en gratis toegankelijk is voor iedereen. Op het Bevrijdingsfestival is er voor ieder wat wils: muziek, kunst, theater en volop eten en drinken. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het thema ‘Geef vrijheid door’, in de vorm van debatten en activiteiten, mede georganiseerd door organisaties als Amnesty International en het Rode Kruis. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot middernacht.

Waarschuwing voor phisingmails

24 april 2018

Momenteel zijn er Van der Valk nepacties in omloop via e-mail, social media en banners. Wij kunnen hier helaas weinig tegen doen, behalve onze gasten waarschuwen en ze helpen met het nemen van de juiste maatregelen. Onze centrale mailings worden alleen verstuurd via emailing@vandervalkonline.com of, in het geval van Valk Exclusief, door mailing@mailing.valk.nl

Wij verwijzen u naar https://www.valkverrast.nl/nepacties, waar alle nodige informatie te vinden is omtrent deze phisingmails. Om direct de juiste maatregelen te treffen, kunt u de volgende stappen volgen:

1. Belangrijk: Klik op geen enkele link in de mail!
Het is belangrijk dat er op geen enkele link geklikt wordt in de mail, ook niet als er staat "meld u af" of "uitschrijven". Hiermee geeft men namelijk door dat het e-mailadres in gebruik is en zal men vaker dit soort e-mails ontvangen.

2. Markeer de e-mail als "spam" in mailbox.

3. Verwijder de e-mail uit mailbox.

4. Meld de phishing-mail bij provider. 
Bijna alle providers bieden informatie op hun website aan omtrent phishing. Daarom raden wij aan om de website van de internetprovider te raadplegen en het misbruik te melden.

5. Meld het bij de Fraudehelpdesk
Meld de phishing e-mail bij de Fraudehelpdesk. Dit kan hier. Zij kunnen eventueel verdere stappen ondernemen. Daarnaast toont de fraudehelpdesk voorbeelden van bestaande phishing-mails.


Vrolijke feestdagen

maart 2018

Het voorjaar staat voor de deur en daarmee ook de vrolijke feestdagen; Pasen, Koningsdag, Moederdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Zin om er tussenuit te gaan? We geven u graag een paar tips:

PASEN
Kom op eerste of tweede Paasdag genieten van onze smaakvolle en vooral feestelijke Paasbrunch. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Of maak er een meerdaags verblijf van en geniet van de stad Groningen en de natuur die binnen handbereik liggen. 

Meer info Paasbrunch
Meer info Paasarrangement

KONINGSDAG
Groningen heeft de eer om dit jaar de landelijke viering van de verjaardag van de Koning te mogen organiseren. Op vrijdag 27 april 2018 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen. Wilt u dit feestje meevieren? Overnacht op nog geen 5 minuten afstand van de stad Groningen, geniet van een smakelijk diner en ontbijt én stap op bus naar het centrum, op de P+R naast het hotel.  

Meer info Koningsdagarrangement

MOEDERDAG
Verwen moeder met een liefdevolle brunch op zondag 13 mei. Liefde gaat door de maag zeggen ze toch?

Meer info Moederdagbrunch

Jarig & prijzen

7 januari 2018

Wat een mooie start van het nieuwe jaar! We zijn op 9 januari precies één jaar open en nu al winnaar van de Hotels.nl Awards 2017 in de categorieën ‘Top 3 van Nederland’, ‘Beste Hotel van Groningen’ & ‘Beste Nieuwkomer’. Alle hotelgasten die via boekingswebsite Hotels.nl in een hotel hebben overnacht, mogen een review schrijven over hun ervaringen in het hotel. Bij elk hotel staat de gemiddelde reviewscore vermeld. Men kan een score geven op vijf onderdelen: prijs/kwaliteit, hygiëne, service, comfort en ligging.Een jaar geleden dat onze deuren open gingen...Een hectische dag met veel pers en nieuwsgierige gasten. Een week later zaten we al helemaal vol geboekt met muzikanten die op Eurosonic/ Noorderslag stonden. Een vuurdoop! We kregen veel positieve reacties over de inrichting, de gastvrijheid en het eten. Uiteraard ontvingen we ook minder enthousiaste reacties en dan met name online. We hebben deze reviews serieus opgepakt en in een jaar tijd flinke stappen gezet. Personeel kwam en ging. Op dit moment staat er een mooi team, die elke dag met een lach voor onze gasten klaar staat. Veel zakelijke en leisure gasten weten onze deur inmiddels te vinden. Wat niet zonder slag of stoot ging, omdat je als nieuw hotel op een nog niet bestaand adres niet zomaar in de navigatiesystemen opgenomen wordt. De eerste Paasbrunch, grote partijen en uitverkochte Kerstdagen; we hebben alles één keer meegemaakt en dat smaakt naar meer! Want we zijn ook genomineerd voor de verkiezing Leukste Restaurant 2018. 

Om ons éénjarig bestaan te vieren, het winnen van de awards en de nominatie voor het Leukste Restaurant, vragen we je om op ons te stemmen en daarmee een geheel verzorgd weekend, inclusief overnachting, ontbijtbuffet en driegangendiner in ons hotel in de wacht te slepen.

Hoe doe je mee?
Ga naar https://www.restaurantverkiezing.nl/hotel-groningen-hoogkerk en laat je stem achter. Stemmen kan tot en met 11 februari. Als stemmer maak je daarbij ook nog kans op mooie prijzen. Na het uitbrengen van je stem kun je je vrienden en bekenden via sociale media vragen om ook mee te doen. Plaats bij je (openbare) bericht de hashtag #VdVGroningen1jaar en tag @Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk en ding zo mee naar een geheel verzorgd weekendje weg in Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk. Op donderdag 15 februari maken we de winnaar bekend via onze website en Facebookpagina.

Afrit Hoogkerk (35) gesloten

7 december 2017

Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 december is de afrit Hoogkerk (35) vanuit beide richtingen afgesloten van 20.00 - 23.59 uur in verband met werkzaamheden. 

Het verkeer wordt doorverwezen naar de eerstvolgende afrit. Wilt u uw navigatie gebruiken om bij ons hotel te komen, dan adviseren wij u om de google navigatie aan te zetten.

Voor meer informatie: 
https://www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformat…

Gewonnen!

16 november 2017

Vanochtend hebben wij Esther van Riezen
 overvallen met confetti en een voucher om gratis bij ons te overnachten met 2 personen, inclusief ontbijtbuffet! Esther had zich voor 30 juni 2017 ingeschreven voor het symposium dat het Groninger Congresbureau op 27 maart 2018 organiseert, deed daardoor mee met onze gezamelijke winactie en heeft nu deze leuke prijs gewonnen.
Ook wij zullen ons presenteren op deze beurs in MartiniPlaza als nieuwe locatie nabij Groningen. Hierover volgend jaar meer.

Alvast een fijn verblijf Esther!

De feestdagen

14 november 2017

De tijd van lekker eten en gezelligheid rondom de feestdagen is weer aangebroken. Heeft u al besloten wat u gaat doen? Wij bieden verschillende mogelijkheden, van brunch tot meerdaags arrangement:

3 december 2017 Sinterklaasbrunch
24 december 2017 Zondagsbrunch
25 & 26 december 2017 verschillende buffetten, diners & arrangementen
31 december 2017 Zondagsbrunch
1 januari 2018 Nieuwjaarsbrunch

KIDSACTIE: Proef een gratis gerecht van de nieuwe kindermenukaart

2 oktober 2017

Reserveer een tafel

Asfalteringswerkzaamheden

 

8 september 2017 


De hoge bulten zand voor het hotel zijn verdwenen en het extra P+R terrein voor ons hotel is klaar. Op dinsdag 12 september wordt dit terrein geasfalteerd. Hiermee wordt het terrein uitgebreid met zo'n 400 parkeerplekken.

In onze eerder berichtgeving hebben wij vermeld dat de werkzaamheden in juli/augustus zouden plaatsvinden, maar dit is uitgesteld. De asfalteringswerkzaamheden zijn op ons eigen parkeerterrein. Onze gasten kunnen hun auto dan parkeren op het nieuwe aangrenzend P+R parkeerterrein. We zullen dit ter plekke middels borden duidelijk kenbaar maken. 

Na de zomer zullen de bouwactiviteiten voor het hotel dan eindelijk voor minder overlast zorgen. 

Welkom in Bar & Brasserie de Wit en Restaurant Groen

vrijdag 21 juli 2017

Vandaag kreeg ons restaurant en de bar/brasserie eindelijk een eigen naam; waarom groen en (de) wit?

Corry de Wit van Texel werd Corry van der Valk van wegrestaurant de Biltsche Hoek. Klaas van der Valk viel als een blok voor de frisse blauwe ogen, haar enthousiasme en humor. Nadat ze in 1951 met elkaar in het huwelijksbootje waren gestapt, hadden Klaas en Corry in 1956 hun zinnen gezet op de oude vervallen Biltsche Hoek, aan de weg van Utrecht naar Amersfoort. Omdat Klaas van der Valk al op 44-jarige leeftijd overleed, moest Corry noodgedwongen de exploitatie overnemen. En Corry weet van het bedrijf nog een groter succes te maken en daarnaast negen kinderen groot te brengen. In mei 2017 overleed Corry van der Valk-de Wit op 90-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan Corry de Wit, vernoemt de familie de Bar & Brasserie van Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk naar haar.

Restaurant Groen staat symbool voor de prachtige natuur waarin het hotel te vinden is. Op een steenworp afstand ligt natuurgebied De Onlanden. Dit beekdallandschap bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is volop in ontwikkeling. Maar groen verwijst ook naar de verse, pure en eerlijke producten die we gebruiken. De groene elementen zijn ook doorgevoerd in het interieur en de huisstijl.

Voor de echte Grunnegers is groen/ wit natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de stad en de voetbalclub FC Groningen.

Kijkje in de keuken10 juli 2017

“Het leukste om te laten zien? De hoogste verdieping, waar bijna niemand komt!”

Een groep van bijna 300 mensen meldde zich aan voor een Kijkje in de keuken van het in januari geopende Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk, naar aanleiding van de lezersactie in het Dagblad van het Noorden. De reacties waren overweldigend. Er moesten zelfs drie extra avonden gepland worden. Vorige week was de laatste van de zes groepen te gast.

Nieuwsgierig bekeken de ruim 60 gasten het vacuüm afvalsysteem, de duurzame afwasstraat van vierenhalve meter en het geavanceerd Coolspot systeem bij het buffet. Het nieuwe hotel is voorzien van moderne en duurzame ‘snufjes’. Iets wat je als reguliere hotel- of restaurantbezoeker misschien niet mee krijgt. Dit Van der Valk Hotel heeft het Green Key Gold Keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. “Speciaal voor Van der Valk is een broninstallatie ontwikkeld. Onder het gebouw zit een warmtepomp, die de warme lucht in de zomerperiode opslaat en in de winter gebruikt om het gebouw te verwarmen en andersom”, zo vertelt Salesmedewerker Jelly-Monique haar gasten tijdens de rondleiding. “Wat ik het leukste vind om te laten zien? De hoogste verdieping, waar bijna niemand komt! Hier verzamelen verschillende installaties, ketels en buizen zich vanuit het hele hotel. Het ziet er imposant uit.”

Na de rondleiding gaan de gasten aan tafel in het restaurant en kan men proeven wat er in de keuken wordt gemaakt. Volgens Lidia Vedder (PR & Communicatie) smaakt dit succes naar meer. “Natuurlijk is het fijn als gasten de weg naar het hotel weten te vinden en een goed en smaakvol verblijf ervaren, maar nog leuker is het om gasten een verhaal te vertellen en in gesprek te raken.” Het hotel heeft een eigen Facebookpagina, Linkedin pagina en website om met haar gasten te communiceren.  “Misschien zou een blog een leuke aanvulling zijn om nog meer verhalen te delen vanuit het hotel, maar ook zeker om in gesprek te komen met onze gasten en wat hen beweegt”.


 

WIN een Festyvals-arrangement

23 juni 2017

Héééééééééééééééérlijk

slapen in het nieuwe Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk én naar het High Tea Festival in Bunne? Voor nop? Jazeker, dat kan!

Want samen met Van der Valk en het High Tea Festival biedt Festyvals een leuke winactie aan. Win twee kaartjes voor het High Tea Festival, een overnachting én ontbijt in Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk.

Wat moet je doen?
- Maak een foto óf filmpje met als thema ‘Historie met een knipoog’ en post dit op de Facebook-pagina van Festyvals;
- Tag Festyvals, Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk én het High Tea Festival in je Facebook-bericht;
- Vergeet ook niet diegene te taggen met wie je heen wilt;
- En dan? Afwachten maar…

Actievoorwaarden
- Deelnemen kan tot en met maandag 17 juli
- De winnaar wordt later die week bekend gemaakt
- Het arrangement is voor twee personen en geldig op zaterdag 22 juli 2017. De overnachting in Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk is dus van zaterdag 22 juli op zondag 23 juli
- De gemaakte filmpjes mogen gebruikt worden door Festyvals
- Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd


 

 

ACTIE

1 juni 2017

 


 

 

4 en 5 mei1 mei 2017


In Nederland herdenken we op 4 mei onze oorlogsslachtoffers; op 5 mei vieren we de vrijheid.

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In heel Nederland verloopt de nationale herdenking op de volgende manier:

 • Tussen 20:00 en 20:02 uur is iedereen 2 minuten stil. 
  In Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk houden we ook twee minuten stilte in acht.
 • De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt halfstok van 18:00 uur tot zonsondergang. Vaak zijn er na 20:02 uur nog activiteiten, zoals kransen en bloemen leggen.
Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

In Groningen vieren we de vrijheid in de vorm van het Bevrijdingsfestival, dat sinds 2001 in het nabij gelegen Stadspark in Groningen plaatsvindt en gratis toegankelijk is voor iedereen. Op het Bevrijdingsfestival is er voor ieder wat wils: muziek, kunst, theater en volop eten en drinken. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het thema ‘Geef vrijheid door’, in de vorm van debatten en activiteiten, mede georganiseerd door organisaties als Amnesty International en het Rode Kruis. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot middernacht.


 

Reserveer de laatste plekken voor onze Paasbrunch

10 april 2017

De Paasdagen staan weer voor de deur. Tijd om er lekker op uit te trekken en om te genieten van lekker eten. Op eerste en tweede Paasdag wordt er in ons Van der Valk Hotel een feestelijke Paasbrunch gepresenteerd. En de kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, een ei verven, tekenen of geschminkt worden. 

We hebben op maandag 17 april nog een aantal plekken beschikbaar. Voor zondag eerste Paasdag is het niet meer mogelijk om te reserveren.

Meer informatie over de Paasbrunch vindt u hier.
 

Valk Magazine voorjaar 2017

17 maart 2017

We staan met een prachtig artikel in het nieuwste Valk Magazine! 

Lees in het magazine meer over teamwork, stad & platteland én de toekomst:

"In het voorjaar is er genoeg te doen in de omgeving van het hotel. Letterlijk naast het hotel, tussen het terras en de parkeerplaats ligt een fietspad die je naar de stad brengt. Ook het natuurgebied De Onlanden: een beekdallandschap met ruige hooilanden en moerasbos is dichtbij. Corry: “Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. We hebben vorig jaar zelf hier een fietstocht gedaan van 100 kilometer, dan kom je écht op mooie plekjes, erg leuk! Je kunt vanaf hier makkelijk de stad in, maar ook van het platteland genieten.” Aan recreatiemogelijkheden ontbreek het hier zeker niet, bij de Hoornse plas en Paterwoldsemeer kun je varen en zwemmen, kortom genoeg vertier!"

De familie Langebeek - Van der Valk geeft met dit artikel een mooi inkijkje in het prachtige nieuwe hotel langs de A7. In het tijdschrift staat trouwens nog een nieuw hotel: Van der Valk Hotel Zaltbommel. Een primeur daar is de mogelijkheid om te vergaderen in jungle- of discostijl. Het Valk Magazine ligt in alle Valk Hotels in Nederland. Het exclusieve interview met Corry van der Valk is  te lezen.
 

Tijdelijke onbereikbaarheid

In verband met (digitale) onderhoudswerkzaamheden zijn wij op maandag 13 maart tussen 11.00 en 12.00 uur niet bereikbaar op het reguliere telefoonnummer. Ook zijn onze systemen, voor een eventuele tafel- of kamerreservering, op dit tijdstip niet toegankelijk.

Heeft u een dringende vraag? Dan is onze Front Office bereikbaar op een tijdelijk mobiel nummer: 06-218 720 40.

Onze excuses voor het ongemak.


 

Afsluiting afrit 35 HoogkerkOp dinsdag 7 maart 2017 is afrit 35 Hoogkerk (A7), de afslag om ons hotel te bereiken, afgesloten tussen 20.00 uur - 23.59 uur. Wij raden onze gasten aan om afslag 36 (Groningen - West) te nemen en via het Martini ziekenhuis naar het Hoogkerkerplein (P+R Hoogkerk) te navigeren. Onze excuses voor het ongemak.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van Rijkswaterstaat.


 

Opening Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk

Maandag 9 januari opent het Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk haar deuren. Na meer dan 10 jaren aan voorbereidingen is het eindelijk zover voor de familie Langebeek – Van der Valk. In Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk wordt de directie gevormd door Stijn Langebeek en zijn ouders. Stijn is 4e ‘Valk-generatie’ en de oudste zoon van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk, wie ook het van der Valk Hotel Drachten runnen. Ook zonen Sjoerd en Derk dragen, waar mogelijk, hun steentje bij.

Aan de A7 ter hoogte van de P&R Hoogkerk torent het nieuwe Van der Valk hotel boven alles uit. Het gebouw bestaat uit acht bouwlagen. De begane grond is bestemd voor het ontvangst, het restaurant, de bar/ brasserie, de keuken en de opslag. De eerste verdieping beschikt over 11 zalen, waarvan er enkele met elkaar verbonden kunnen worden en een foyer. De zalen worden verhuurd voor vergaderingen, feesten, partijen en bruiloften. De executive boardroom op de zesde verdieping heeft een fraai panoramisch uitzicht. Op de tweede tot en met de zesde verdieping zijn de hotelkamers te vinden. Het hotel bestaat uit 125 hotelkamers, waaronder 1 familie kamer, 2 long stay kamers, 2 wellness suites en 1 mindervalide kamer. De gemiddelde kamer heeft een oppervlakte van 34 m², de suites en long stay kamer hebben een oppervlakte van circa 52 m². Van de derde tot en met de zesde verdieping is een vide in het hart van het gebouw gelegen.

Op onze website is het vanaf december al mogelijk om een kamer in het hotel of een tafel in het restaurant te boeken. Hier wordt al flink gebruik van gemaakt! Ook de ‘Proefslapen actie’ op de Facebookpagina van Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk is een groot succes. Voor de zakelijke relaties en afzonderlijk voor de buurtbewoners, is er in januari een hotelwarming georganiseerd. Wij laten graag zien wat de mogelijkheden zijn voor de zakelijke markt, op een prachtige locatie, tussen de drie noordelijke provincies.  

Bekijk de reportage van RTV Drenthe
Bekijk de reportage van RTV Groningen


 

Proefslapen

In januari worden de deuren geopend van een nieuw Van der Valk Hotel in Groningen. Een nieuw hotel, een nieuw restaurant en een nieuw team. Dat vraagt om een feestje! Doe mee met onze 'Hotelwarming’ en ervaar zelf de sfeer in één van de 125 hotelkamers en de rest van ons nieuwe hotel. Tijdens ons feestje stellen wij een aantal hotelkamers (inclusief onze mindervalide kamer) beschikbaar die u mag komen testen. Doet u mee met onze proefslaapactie?

WIN: een overnachting inclusief ontbijt!
1 x een overnachting (op basis van een twee persoonskamer)
1 x royaal ontbijtbuffet (op basis van twee personen)

Doe mee met onze actie op Facebook. 

Update zomer 2016


Update juli 2016

Met de zomervakantie voor de deur nog een laatste update van de bouw in Groningen.

Het dak zit erop!
Na veel regen kunnen we gelukkig zeggen dat het dak erop zit. Ook het glas zit erin en daarmee zijn de contouren van de vide, door de steigers heen, zichtbaar. Mooi! Onder het dak is het een wirwar van vele leidingen, buizen, boilers en installaties. Wat een indrukwekkend stuk techniek.
Op de kamerverdiepingen zijn de technische installaties ook goed zichtbaar en worden wanden geplaatst, vloeren gestort en is begonnen met het tegelen van de badkamers. Op de begane grond en de zalenverdieping hangen immense buizen en schachten, die straks achter het plafond verscholen zullen zijn. De dienstlift wordt geïnstalleerd zodat er straks inpandig materiaal kan worden verspreid over de verdiepingen.

De buitengevels worden voorzien van de keramische tegels waardoor de uitstraling van het gebouw steeds meer vorm krijgt. Ook om het terrein is er veel activiteit, zo wordt de weg langs het Eelderdiep aangelegd en het toekomstige parkeerterrein opgehoogd.
Vanaf de weg is het gebouw niet meer te missen. Met de toekan straks prominent op het dak zal het helemaal van ver te zien zijn.

Tijdens de bouwvak wordt er op een lager pitje doorgewerkt daar niet elke partij gelijk bouwvak viert. De eerste bouwvakkers zijn vanaf vandaag met bouwvak en op 22 augustus draait alles weer op volle kracht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!

Familie Langebeek - van der Valk


 

Update mei 2016

Op de tweede t/m de zesde verdieping komen de hotelkamers.
Hiervoor is een proefkamer gemaakt, hierboven alvast een sneakpreview (foto 12 en 13).

Update april 2016

Bouwbedrijf Rottinghuis en Installatiebedrijf Linthorst Techniek werken op volle toeren en het gebouw krijgt steeds meer vorm.
Vanaf de snelweg A7 bij het P&R Hoogkerk kan het gebouw je bijna niet meer ontgaan. De steigers komen al boven de weg uit. De betonnen wanden van de 3e kamerverdieping worden er door de grote kraan in gehesen, hierna nog twee verdiepingen te gaan.

In het gebouw staan op de begane grond en zalenverdieping alle vaste wanden erin en op de zalenverdieping zijn ook de kozijnen en ramen grotendeels geplaatst. Op de 1e kamerverdieping worden de contouren van de kamers duidelijk door plaatsing van de metal stud wanden. Ook wordt er al gewerkt aan de gevelbekleding en worden de buitengevels op de begane grond opgemetseld.


 

Update februari 2016

Van aannemer Rottinghuis:

De contouren van het nieuwe Hotel Van der Valk - Groningen zichtbaar langs de snelweg A7. 25 januari 2016 zijn de werkzaamheden begonnen om het casco van het hotel op te bouwen. De komende maanden wordt het casco steeds verder opgebouwd.

Aan de A7 ter hoogte van de P&R Hoogkerk realiseren wij een nieuw Hotel Van der Valk. Het gebouw bestaat uit acht bouwlagen. De begane grond is bestemd voor het ontvangst, het restaurant, de keuken en de opslag. De eerste verdieping wordt ingericht met zalen en een grote foyer. De tweede tot en met de zesde verdieping zijn bestemd voor de hotelkamers variërend in grootte. De gemiddelde kamer heeft een oppervlakte van 28 m² en de grootste hotelkamer die zich op de zesde verdieping bevindt, heeft een oppervlakte van circa 52 m². Van de derde tot en met de zesde verdieping is een vide in het hart van het gebouw gesitueerd.

De oplevering van dit prachtige hotel vindt ongeveer eind 2016 plaats.


 

Update januari 2016

Donderdag 14 januari 2016 hebben Stijn, Sjoerd en Derk Langebeek het bouwbord onthuld tijdens een 'verlaat eerste paalmoment'. Bekijk de foto-impressie op facebook.