Bezoek de Martinitoren

Wanneer je in Groningen bent is een bezoek aan de binnenstad niet compleet zonder het beklimmen van de Martinitoren. Deze prachtige toren staat ook wel bekend al de d’Olle Grieze en is 97 meter hoog en hierbij het hoogste gebouw van de stad. Beklim de Martinitoren en geniet bovenop de toren van een schitterend uitzicht over de stad.

Boek hier uw tickets

De geschiedenis

In de afgelopen 500 jaar brandde de Martinitoren af, stortte hij in en werd de toren door vuur en bliksem getroffen. De toren is door natuurgeweld en diverse oorlogen meerdere malen beschadigd geraakt, maar staat nog steeds overeind aan de Grote Markt. De toren is 97 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw van de stad.

Beklim de Martinitoren

In de Martinitoren is geen lift aanwezig. Om de top te willen bereiken zult u meer dan 250 treden moeten beklimmen. De meeste bezoekers nemen daarom ook ongeveer een uur de tijd voor hun bezoek. Maar wees gerust, de tocht naar boven is de moeite waard. Bij de eerste trans, op 39 meter hoogte, kunt u om de toren heen lopen. Hierna kunt u uw weg vervolgen naar de top.

De top van de toren

Eenmaal aangekomen in de uurwerkzolder in de top van de toren kunt u even op adem komen van de tocht omhoog en genieten van een prachtig en uitgestrekt uitzicht over de bruisende stad Groningen en omgeving. Wanneer u alles in de top hebt bewonderd, is het tijd om aan de afdaling te beginnen.

Overnachten

Geniet na het beklimmen van de Martinitoren van een heerlijke lunch of diner in ons restaurant, waarbij de heerlijkste gerechten worden geserveerd. Ontspan na deze lange dag in onze gezellige Brasserie de Wit en bestel een verfrissend drankje. Na een lange dag kunt u overnachten in onze stijlvolle hotelkamers, uitgerust met moderne voorzieningen en begin de volgende ochtend met een uitgebreid ontbijt.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer weten over de Martinitoren of Groningen? Neem dan een kijkje op Visit Groningen en ontdek nog meer van de stad.