Ontdek het nachtleven in Groningen

Groningen staat ook wel bekend als dé studentenstad waar het mogelijk is om elke dag van de week een dansje te wagen en rijk is aan verschillende cafés, kroegen en clubs. Of u nu een gezellige avond in een knus café zoekt of wilt feesten in een bruisende club, Groningen heeft voor ieder wat wils. Voeg daar een luxe overnachting bij van Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk aan toe en u heeft de perfecte mix voor een onvergetelijke tijd.

Het nachtleven in Groningen

In Groningen kunt u feesten tot late uurtjes in de nacht. In de bekendste en drukste uitgaanstraten Poelestraat en Peperstraat zijn de meeste kroegen en cafés te vinden. Denk aan de klassiekers: Het Pakhuis, Café Shooters en Het Feest. Voor een echte ervaring in de club kunt u het beste OCEAN41 en PALACE bezoeken. Wilt u echt een keer voor iets anders gaan? Bezoek dan de Silent Disco of de Karaokebar.

Elke dag feest

In Groningen is het elke dag feest. Elke avond is er wel iets te doen, voor zowel het uitgaansleven als gezellig een drankje drinken op het terras. Bent u echt op zoek naar een drukke avond? Ga dan donderdagavond naar de stad. Deze avond wordt ook wel de studentenavond genoemd, omdat er om een uurtje of twaalf de hele stad volstroomt met studenten die graag willen uitgaan. In het weekend is het ook altijd gezellig druk en ziet u meestal een combinatie van studenten en stadjers die staan te feesten.

Een nachtelijke versnapering

Niet alleen de kroegen en clubs zijn de hele nacht geopend in Groningen, maar ook de eetgelegenheden zoals de snackbar. Haal na een druk avondje uitgaan een heerlijke snack uit de muur bij De Hoek, een broodje döner kebab bij Donerix of een heerlijke pizza bij Antalya. Net als het grote aanbod kroegen in Groningen is er na het uitgaan ook voor ieder wat wils om te eten.

Borrelen

Gaat u liever gezellig borrelen en een spelletje spelen in de stad tot laat? Dat kan! Op het Poeleplein zijn genoeg cafés en terrassen tot in de late uurtjes geopend, waardoor er genoeg tijd is om gezellig bij te kletsen en de drukte van het uitgaansleven alsnog mee te krijgen. Ga naar Het Concerthuis voor een gezellige huiskamersfeer, Mr. Smith’s Loft waar u kunt kijken op de grachten van Groningen of De Brouwerij waar het altijd feest is.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar alle uitgaansgelegenheden en mogelijkheden? Bezoek dan Visit Groningen en ontdek het nachtleven, feestcafés en snackbars.