Eten & Drinken

LUNCHEN, DINEREN OF BORRELEN IN ONZE BRASSERIE IN GRONINGEN

Welkom in Bar/Brasserie de Wit. De sfeervolle brasserie bij Van der Valk met bar is uitermate geschikt voor zakelijke afspraken of andere ontmoetingen in combinatie met een kopje koffie of thee (met een versnapering). Plan een gezellige middag met vrienden en familie of volg de wedstrijd van uw favoriete team op de TV, onder het genot van een borrel (kies bijvoorbeeld voor één van onze cocktails) met een snack. In Bar/Brasserie de Wit kunt u niet alleen genieten van een heerlijk à la carte ontbijt, maar het is ook mogelijk om hier plaats te nemen voor lunch, een high tea of diner.

Bekijk de barkaart

Onze Bar/Brasserie in Groningen is van maandag tot vrijdag geopend van 8.00 - 24.00 uur en in het weekend van 9.00 - 24.00 uur. Gasten met een (hulp)hond kunnen à la carte lunchen en dineren in onze brasserie. Honden dienen aangelijnd te zijn en worden geacht geen overlast te veroorzaken.

DE WIT - OVER BAR & BRASSERIE IN GRONINGEN

Corry de Wit van Texel werd Corry van der Valk van wegrestaurant de Biltsche Hoek. Klaas van der Valk viel als een blok voor de frisse blauwe ogen, haar enthousiasme en humor. Nadat ze in 1951 met elkaar in het huwelijksbootje waren gestapt, hadden Klaas en Corry in 1956 hun zinnen gezet op de oude vervallen Biltsche Hoek, aan de weg van Utrecht naar Amersfoort. Omdat Klaas van der Valk al op 44-jarige leeftijd overleed, moest Corry noodgedwongen de exploitatie overnemen. En Corry weet van het bedrijf nog een groter succes te maken en daarnaast negen kinderen groot te brengen. In mei 2017 overleed Corry van der Valk-de Wit op 90-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan
onze moeder, schoonmoeder en oma, vernoemt de familie de Bar & Brasserie van Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk naar haar.