Algemeen

Over ons

Met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland geldt Van der Valk als één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Oprichter Martinus van der Valk heeft gezorgd voor ruim 800 familieleden. In januari 2017 opende de familie Langebeek-van der Valk het hotel in Groningen-Hoogkerk, naast hun reeds bestaande hotel in Drachten.

In Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk wordt de directie gevormd door Stijn Langebeek en zijn ouders. Stijn is 4e ‘Valk-generatie’ en de oudste zoon van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk. Ook de twee jongere zonen van Tjomme en Corry werken in het familiebedrijf; Sjoerd heeft de dagelijkse leiding in het hotel in Drachten. Derk werkt dagelijks in hotel Groningen-Hoogkerk ter ondersteuning van zijn broer Stijn.

In Hotel Groningen-Hoogkerk bevindt zich een à la carte restaurant Groen en een bar/brasserie de Wit. Het hotel beschikt over 11 zalen, waarvan er enkele met elkaar verbonden kunnen worden. De zalen worden verhuurd voor vergaderingen, feesten, partijen en bruiloften.
Het hotel bestaat uit 125 hotelkamers, waaronder 1 familiekamer, 2 long stay kamers, 2 wellness suites en 1 mindervalide kamer.

In de TV serie Jonge Valken, uitgezonden in 2017, hebbeb zes achterkleinkinderen van oprichter Martinus van der Valk de deuren van hun vestigingen open gezet. Dit gaf een uniek kijkje in de hotels van o.a. Annabel van der Valk, Bill van der Valk, Esther Hammink, Steven Zeeuw van der Laan, Ab de Bruijn en Marije van der Valk.