Over ons

Met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland geldt Van der Valk als één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Oprichter Martinus van der Valk heeft gezorgd voor ruim 800 familieleden. In januari 2017 opende de familie Langebeek-van der Valk het hotel in Groningen-Hoogkerk, naast hun reeds bestaande hotel in Drachten.

In Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk wordt de directie gevormd door Stijn Langebeek en zijn ouders. Stijn is 4e ‘Valk-generatie’ en de oudste zoon van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk. Ook de twee jongere zonen van Tjomme en Corry werken in het familiebedrijf; Sjoerd heeft de dagelijkse leiding in het hotel in Drachten en Derk runt samen met zijn vriendin Lisa vanaf 2021 Van der Valk Hotel Texel-De Koog.

Onze Missie & Visie
Van der Valk is een naam met kleur. Vol passie en rijk aan historie. We willen dat iedereen bij ons buitenshuis kan genieten van comfort. Comfortabel genieten draait niet perse om luxe, maar altijd om persoonlijk genoegen. Wij begrijpen dit als geen ander en willen buitengewoon comfort toegankelijk maken voor iedereen. Waar dan ook, we zijn een vertrouwd adres. Om te overnachten, te dineren en bijeen te komen. Bij ons vindt iedereen wat hij of zij zoekt: business en ontspanning tussen stad en land. Onze dienstverlening is afgestemd op de behoeften van onze gasten. Verrassend ingevuld met duurzaam lokaal elan. Van der Valk is een familiebedrijf dat staat voor vriendelijke service met een verrassende invulling. Opvallend anders. Blijvend vertrouwd. Zo brengen wij persoonlijk comfort dichtbij.

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk
In Hotel Groningen-Hoogkerk bevindt zich een à la carte restaurant Groen en bar/brasserie de Wit. Het hotel beschikt over 11 zalen, waarvan er enkele met elkaar verbonden kunnen worden. De zalen worden verhuurd voor vergaderingen, feesten, partijen en bruiloften. Het hotel bestaat uit 125 hotelkamers, waaronder 1 familiekamer, 2 wellness suites, 2 suites en 1 mindervalide kamer.

Jonge Valken
In de TV serie Jonge Valken, uitgezonden in 2017, hebben zes achterkleinkinderen van oprichter Martinus van der Valk de deuren van hun vestigingen open gezet. Dit gaf een uniek kijkje in de hotels van o.a. Annabel van der Valk, Bill van der Valk, Esther Hammink, Steven Zeeuw van der Laan, Ab de Bruijn en Marije van der Valk.