Erop uit!

Toeristische informatie

Ontdek de bruisende stad Groningen! Onze toeristische informatie pagina biedt een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Groningen, zodat u het maximale uit uw verblijf bij Van der Valk Groningen-Hoogkerk kan halen. Groningen is een stad die perfect is voor een stedentrip, met een scala aan bezienswaardigheden, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook kunt u heerlijk wandelen of fietsen in de natuurrijke omgeving. Ontdek deze veelzijdige stad en geniet van alles wat ze te bieden heeft!

Bruisend Groningen

Wat te doen in Groningen

Groningen is een levendige stad met een rijke geschiedenis en veel studenten. Je vindt er mooie grachten, groene parken en opvallende gebouwen. Met veel winkels, restaurants en gezellige plekken om uit te gaan, is er altijd wat te doen in Groningen!

Vanuit Hotel Groningen-Hoogkerk kunt u de provincies Groningen en Drenthe heel goed op de fiets en te voet verkennen. Maar er zijn ook verschillende fietsroutes naar de stad Groningen. Denk dan aan het natuurgebied de Onlanden, of het prachtige Peizermade. 

Rondvaart Groningen

Varen door Groningen

Ontdek Groningen vanuit het water! Een boottocht door Groningen neemt u langs bijvoorbeeld het Oude Museum bij Westerhaven, de AA-kerk of het Stadsschouwburg. En als gast in ons hotel kunt u tegen een gereduceerd tarief een stadsrontvaart te reserveren bij Rondvaartbedrijf Kool. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden! 

Ontdek de natuur rondom het hotel en de diverse mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in de Onlanden, wandel langs het Peizerdiep en Peizermaden of doe een rondje Stadspark!

Groninger museum

Cultureel erop uit

Het Groninger Museum is een opvallend gebouw met een unieke architectuur, gelegen in het hart van Groningen. Het museum biedt een diverse collectie van moderne en hedendaagse kunst, evenals tentoonstellingen van historische en lokale kunstwerken. Met zijn innovatieve exposities en interactieve displays is het een inspirerende bestemming voor kunstliefhebbers van alle leeftijden.

Natuurrijk Drenthe

Drenthe

Drenthe, een provincie doordrenkt van natuurlijke schoonheid en rust, is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en genoeg activiteiten biedt deze regio volop mogelijkheden om te genieten van de prachtige landschappen en buitenlucht en dat allemaal op korte afstand van hotel Van der Valk Groningen-Hoogkerk!

Dagje Schiermonnikoog

Heerlijk uitwaaien

Ervaar het eilandgevoel tijdens een onvergetelijk dagje Schiermonnikoog vanuit Van der Valk Groningen-Hoogkerk! Ontsnap aan de dagelijkse drukte en ontdek de natuurlijke pracht van een van de mooiste Waddeneilanden van Nederland.

Het Duitse Wad

Ontdek Borkum

Altijd al het Duitse eiland Borkum willen bezoeken? Geniet van de prachtige Promenade, de zeehondenbanken of de watertoren op het gezellige Duitse eiland en maak er samen met je geliefde, gezin of vriendengroep een onvergetelijke dag van! Het eiland Borkum is weer eens iets anders dan de Nederlandse Waddeneilanden.

Van der Valk Groningen-Hoogkerk ligt op een gunstige locatie, met gemakkelijke toegang tot het stadscentrum en de belangrijkste winkelgebieden. Groningen is een dynamische stad met een breed scala aan winkels, van trendy boetiekjes tot grote warenhuizen en gezellige markten.

Schilderachtige Reitdiep

Reitdiep Groningen

Wanneer u bij Van der Valk Groningen-Hoogkerk verblijft, mag een bezoek aan het schilderachtige Reitdiep niet ontbreken. U wordt begroet door een palet van felgekleurde huizen die de oevers van de haven sieren.

Ontdek de zeehonden

Zeehondecentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum Pieterburen is een iconische bestemming die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Dit rehabilitatiecentrum voor zeehonden, opgericht door Lenie 't Hart, speelt een cruciale rol in de opvang en verzorging van zieke en gewonde zeehonden. Vanuit Van der Valk Groningen-Hoogkerk bent u binnen korte tijd bij deze bijzondere locatie.

Bent u op zoek naar een gezellig avondje uitgaan? Dan bent u in de binnenstad van Groningen aan het juiste adres. Groningen staat ook wel bekend als de studentenstad waar het mogelijk is om elke dag van de week een dansje te wagen en rijk is aan verschillende cafés, kroegen en clubs. 

Bezoek de Martinitoren

De Martinitoren

Wanneer je in Groningen bent is een bezoek aan de binnenstad niet compleet zonder het beklimmen van de Martinitoren. Deze prachtige toren staat ook wel bekend als de d’Olle Grieze en is 97 meter hoog en hierbij het hoogste gebouw van de stad. Beklim de Martinitoren en geniet bovenop de toren van een schitterend uitzicht over de stad. 

Museum van verhalen

Storyworld

Als u verblijft in Van der Valk Groningen-Hoogkerk, is een bezoek aan Storyworld een absolute aanrader! Gelegen in het Forum Groningen, biedt Storyworld een diepgaande duik in de wereld van strips, animatie en games.