Toeristische informatie

Wandelen in De Onlanden

Op nog geen steenworp afstand van het hotel en de stad Groningen ligt een aaneengesloten natuurgebied van circa 3.500 voetbalvelden groot: De Onlanden. Tussen de beekdalen van het Eelderdiep en het Peizerdiep ligt een nat laagveengebied. Dit beekdallandschap bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is volop in ontwikkeling. 

Op ontdekking in de Onlanden
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Wandelen langs Peizerdiep en Peizermaden
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk ook onze fietsroutes!

Natuurmonumenten biedt ook een mooie wandelroute en fietsroute aan, om de Onlanden te verkennen. Verder zijn er verschillende excursiemogelijkheden en vertelt de boswachter alles over de flora en fauna.

Schuurtje van Boswachter Bart

Het 'Boswachter Bart' schuurtje is ingericht door vrijwilligers van Natuurmonumenten en is een mooi startpunt voor excursies. Er zijn allerlei vondsten te zien, deels uit De Onlanden. Er liggen veren en schedeltjes, een goede kaart om u op het gebied te oriënteren en u vindt er veel over de geschiedenis van de omgeving. Heeft u zelf iets gevonden? Dan kunt u dit in het schuurtje van 'Boswachter Bart' leggen. Een waarneming gedaan? Zet het op het krijtbord. Hier vindt u alle waarnemingen die in de Onlanden zijn gedaan. Misschien spot u tijdens uw bezoek wel hetzelfde.
Het schuurtje van ‘Boswachter Bart' is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.