Algemeen

Duurzaamheid

 

Voor Green Key Gold dient men ca 60 maatregelen te nemen om het label te mogen voeren, het gaat hier om diverse soorten maatregelen. Zo zijn er maatregelen m.b.t. duurzame inkoop, bewustwording onder medewerkers, waterbesparing,  schoonmaakmiddelen, chemicaliëngebruik, linnengebruik, afval, energie, klimaatbeheersing, food en beverage, vervoermanagement  en maatschappelijke betrokkenheid.

Met name bij food en beverage gaan we de uitdaging aan, we bieden diverse, minder milieubelastende producten aan. Men moet hierbij denken aan producten die uit de streek komen, maar ook Fairtrade producten en biologisch geteelde producten staan op de kaart. Op het terrein van het hotel komt een moestuin om diverse producten zelf te telen. Ook is er de kaart genoeg te vinden voor de vegetariër.

Om voedselverspilling tegen te gaan bieden we voor de kleine eters aangepaste porties aan. Het is ondenkbaar dat er geen voedsel weggegooid gaat worden, echter zullen we dit proberen tot een minimum beperken. De voedselresten worden heel hygiënisch met behulp van een vacuüm gezogen afvoerleiding uit de keuken verwijderd naar een ondergrondse opslagtank. Deze voedselresten gaan vervolgens naar een vergisting installatie in Nederland waar weer groene stroom opgewekt wordt.

Met bovenstaande inspanningen denken we dat we op de goede weg zijn voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Echter zal er altijd een emissie van CO2 blijven bestaan,  onze intentie is om op termijn onze CO2 footprint te laten berekenen en helemaal klimaatneutraal te gaan en de emissie te compenseren met Gold standard projecten. Dit zijn duurzaamheidsprojecten op verschillende plekken in de wereld waarbij op mondiale schaal de uitstoot van CO2 wordt gereduceerd.

MVO Verklaring: