Duurzaamheid bij Van der Valk Groningen-Hoogkerk

Van der Valk Hotel Groningen heeft zichzelf gepositioneerd als een hotel dat zich inzet voor duurzaamheid en het milieu. Wij treffen meerdere maatregelen om de impact op het milieu te minimaliseren en te zorgen voor een duurzamere toekomst. Van der Valk is natuurlijk bij uitstek een familiebedrijf en vinden het belangrijk dat we onze planeet goed achterlaten voor de volgende generaties.

100% Klimaatneutraal

Sinds 2019 mogen wij het hotel, als eerste in de noordelijke provincies, 100% klimaatneutraal noemen, door de verduurzaming in de bedrijfsvoering en compensatie van de overgebleven CO2 uitstoot. Om de druk op het milieu te beperken is er bij de bouw van het hotel geïnvesteerd in duurzame technieken, evenals het consequent monitoren van de bedrijfsvoering na de opening in 2017. We hebben maatregelen getroffen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering, zoals waterbesparende douchekoppen, bewuste afvalscheiding, energiezuinige verlichting en vermindering in transportbewegingen. Op deze manier zorgt Van der Valk Hotel Groningen ervoor dat de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

Minder voedselverspilling met Orbisk

Een van de initiatieven die we hebben genomen is Orbisk, een duurzaamheidspartner die zich richt op het verminderen van voedselverspilling in de horeca. Wij gebruiken de Orbisk-scanner om voedselverspilling te meten en zo inzicht te krijgen in de oorzaken van verspilling. Door het verminderen van voedselverspilling wordt niet alleen het milieu beschermd, maar ook de kosten verlaagd.

Open Hiring

Ook doen wij mee aan het initiatief Open Hiring, waarbij wij mensen in dienst nemen zonder sollicitatiegesprekken of achtergrondcontroles. Dit initiatief biedt kansen aan mensen die moeite hebben om werk te vinden en draagt bij aan een inclusieve samenleving.

A free dinner made from leftovers

Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij Free Café Groningen: a free dinner made from leftovers. De naam zegt het al: bij Free Café Groningen wordt eten verzameld, wat anders weggegooid zou worden. Dit eten wordt gratis aangeboden en is voor iedereen. Free Café Groningen is bedacht door mensen die het jammer vinden hoeveel eten er wordt verspild. 

Green Option

Het hotel heeft ook de Green Option, waarbij gasten kunnen kiezen om hun kamer niet te laten schoonmaken tijdens hun verblijf. Dit vermindert de hoeveelheid wasgoed en schoonmaakmiddelen die nodig zijn, wat de ecologische voetafdruk van het hotel verkleint.

Duurzaamheid en milieu

Al deze initiatieven laten zien dat Van der Valk Hotel Groningen zich inzet voor duurzaamheid en het milieu. Het hotel is een inspirerend voorbeeld voor anderen in de horeca en een bewijs dat bedrijven een belangrijke rol kunnen spelen bij het verminderen van de impact op het milieu.