Faciliteiten

Fietsen vanaf en langs het hotel

Fietsroute 1: De groene grens van Drenthe en Groningen

Op de grens van Groningen en Drenthe is het heerlijk fietsen in een natuurrijk buitengebied. Ook kom je door pittoreske dorpjes als Peize, Vries, Tynaarlo en Onnen. In deze plaatsjes kun je enkele eeuwenoude monumenten bewonderen.

Prachtige Peizermaden
Rondom Tynaarlo fietst u door het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Dit gebied van Saksische boerderijen, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal ademt nog altijd de sfeer van 150 jaar geleden. Tussen Ter Borch en Peize kom je door de Peizermaden, een prachtig laagveengebied met bosjes, houtwallen en ruige graslanden. Ten westen van het Zuidlaardermeer ontdek je even later de Oostpolder, een vlak veengebied.

Drentse kerken
In esdorp Vries zie je de historische brink. Hier staat onder meer de Sint-Bonifatiuskerk waarvan het schip en de toren uit de twaalfde eeuw dateren. Peize is ook een esdorp, hier zie je de Paiser Meul, een korenmolen uit 1898. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de hopteelt. Terug bij het startpunt, Van Der Valk Groningen – Hoogkerk, kunt u nog even nagenieten van de fietstocht onder het genot van een hapje en een drankje.

Bekijk deze mooie route 1!
Op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute 2: Hunebedden ontdekken vanuit de stad Groningen

Bijzonder: net ten zuiden van de stad Groningen zijn heel wat hunebedden te vinden. Ontdek ze met deze leuke afwisselende route!

Hunebedden
Nog even een kop koffie bij Van der Valk Hotel Groningen - Hoogkerk en dan: op naar de hunebedden! Het eerste hunebed op je route is G01, met een enorm grote deksteen. Lange tijd was dit het enige overgebleven hunebed in Groningen. Tot er in 1982 noordelijker nog eentje werd opgegraven. Bij Midlaren vind je de hunebedden D04 en D03, samen de Hunenborg genoemd. Ze liggen mooi verscholen tussen twee oude boerderijtjes, langs een romantisch zandpaadje.

Stad Groningen
De stad Groningen ligt op de noordelijke uitloper van de Hondsrug, dé hunebedregio van Nederland. Niet zo gek dus dat je ze hier vlakbij zo mooi kunt zien. U rijdt ook nog even door stad zelf. Het is de moeite waard even af te stappen en de Grote Markt op te wandelen. Ook de moeite waard: de Vismarkt met een aantal fraaie panden en de Korenbeurs, waar in de negentiende eeuw flink werd gehandeld.

Bekijk deze mooie route 2!
Op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsroute 3: Cultuurhistorie in de Groningse polder

Groningen staat bekend om zijn prachtige weidse polderlandschap met grazige weiden. U vindt er ook kleine wierdedorpjes met grote herenboerderijen en verrassend oude kerkjes.

Het oude Reitdiepgebied
Al na een paar kilometer ervaar je de eindeloze vergezichten en stilte die je met Groningen associeert. U fietst door het Reitdiepgebied, het oudste cultuurlandschap van West-Europa. Dit gebied heeft geen veenafgravingen en industrialisatie gekend. Ruim 25 eeuwen aan bewoning en strijd tegen het water hebben hier een landschap van wierden, dijken, sluizen en kronkelende wegen geschapen. In het najaar zie je in de weilanden grote groepen kieviten en goudplevieren op doortocht.

De ruige Onlanden
Rondom het Leekstermeer, het grootste meer van Drenthe, rijdt u door ruige laagveengebieden in het dal tussen de hogere Drentse zandgronden en Groningse kleigronden: de Onlanden. Je hebt mooie vergezichten over graslanden, maar je ziet ook bosjes en houtwallen. U komt langs Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk, een leuke plek voor een kop koffie. U eindigt de route bij Camping Stadspark.

Bekijk deze mooie route 3!
Op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Stippelt u liever uw eigen fietsroute uit? Met de routeplanner kunt u zelf een route uitstippelen. Maak een route en klik vervolgens op het knopje Opslaan aan de rechterkant van het scherm. Dan kunt u de route een naam geven, informatie toevoegen en foto’s bij de route toevoegen. Onder het tabje Informatie over de route kunt u de route openbaar zetten door op het open slotje te klikken. Dan kunt u de route ook met anderen delen en openen in de app.

Plan een wandel- of fietsroute naar/vanaf ons

Gebruik de Route.nl app

Offline wandel- en fietsroutes

Soms kom je op plekken met weinig bereik. Geen paniek, daar is een oplossing voor!
1. download offline fietsroutes Open de route die je offline wil gebruiken en klik in de detailpagina op het icoon.
2. download ook offline wandelroutes Download de route.
3. vind al je gedownloade fiets- en wandelroutes terug Je kan nu zonder internet de route gebruiken.

Fiets & wandelnavigatie op zak

In- en uitzoomen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Raak nooit meer de weg kwijt met de geïntegreerde GPS bepaling. Zo weet je altijd waar je bent.

Met de geïntegreerde kompasfunctionaliteit was navigeren nog nooit zo eenvoudig. Klik een 2e keer op het GPS-icoon en de kaart draait met je mee. De pijl geeft aan in welke richting je rijdt. Handig hè!

Vind de leukste wandel- en fietsroutes

Met maar liefst 65.000 fiets- en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland is route.nl een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zoek snel en eenvoudig de routes waar jij van houdt met de filter.

De leukste tips voor onderweg

Bij veel routes geven we tips van de leukste bezienswaardigheden en gezelligste terrassen die je niet mag missen. Tik op een bezienswaardigheid voor meer informatie.